Komandanti

Gjeneral Gramos SAKO

foto kolona testZ. Sako ka lindur në Tepelenë, më 19 Janar, 1971.

Është i martuar dhe ka dy fëmijë.

Komandanti ka një eksperiencë të gjatë në fushën ushtarake.

Është diplomuar në Akademinë Ushtarake “Skënderbej”, ka përfunduar Akademinë e Rendit Publik dhe ka përmbyllur studimet pasuniversitare në degën “E drejtë Penale”.

Ai është titulluar Oficer në vitin 1993.

Z. Sako gjatë karrierës së tij ka kryer trajnime të ndryshme si “Mbrojtja dhe Siguria e Personaliteteve te Larta Shtetërore”, “Menaxhimi i Integruar i Kufijve Shtetëror”.

Eksperienca e tij nisi si Komandant Toge në Gardën e Republikës së Shqipërisë e duke vijuar më pas në pozicione të tjera si: Zv. Komandant Kompanie, Komandant grupi i shoqërimit të Ministrit të Rendit Publik dhe Kryetarit të Parlamentit, Shef Seksioni në Drejtorinë e Ruajtjes së Personaliteteve të Larta Shtetërore, Specialist në Drejtorinë e Kufijve dhe të Migracionit.

Që prej 04.04.2016 mban gradën madhore Gjeneral i Gardës së Republikës.

stema

© Garda e Republikës 2021 - Të gjitha të drejtat e rezervuara.