Aktivitete

KURSI I FORMIMIT TË INSTRUKTORËVE TË ZJARRIT

Në vijim të bashkëpunimit rezultativ mes Gardës së Republikës dhe Akademisë së Sigurisë, e nën kujdesin e veçantë të Rektorit të AS, Z. Ilirjan Mandro, në perudhën 17-30 Maj 2023 u zhvillua kursi për formimin e instruktorëve të armëve të zjarrit. Në këtë kurs morën pjesë 5 punonjës nga strukturat e Gardës së Republikës. Në […]
Lexo me Shume

PRESIDENTJA E HUNGARISË NË SHQIPËRI

Presidentja e Republikës së Hungarisë, Znj. Katalin Novák, zhvilloi një vizitë zyrtare dyditore në vendin tonë, sigurinë e së cilës e mbuloi Garda e Republikës gjatë të gjithë qëndrimit të saj në Shqipëri. Pas vizitës me kreun e shtetit, Z. Bajram Begaj dhe fjalës përshëndetëse të mbajtur në Kuvend, Znj. Novák kreu homazhet e rastit […]
Lexo me Shume

NËNSHKRUHET MEMORANDUM MIRËKUPTIMI

Garda e Republikës së Shqipërisë së bashku me Armën e Karabinierisë së Ministrisë së Mbrojtjes Italiane konkretizuan ditën e sotme, nëpërmjet nënshkrimit të Memorandumit të Mirëkuptimit, një bashkëpunim të nisur që prej vitit 2020. Ky Memorandum u nënshkrua përkatësisht nga Gjeneral Teo Luzi, në cilësinë e Komandantit të Përgjithshëm të Armës së Karabinierisë Italiane dhe […]
Lexo me Shume

VIZITA E PRESIDENTIT TË AUSTRISË

Në datat 26- 27 Mars, Presidenti i Austrisë, Z. Alexander Van der Bellen, zhvilloi një vizitë dyditore zyrtare në vendin tonë. Si Personalitet i Lartë Shtetëror homolog u sigurua, që prej mbërritjes së tij në Shqipëri, nga Garda e Republikës. Pas takimit të zhvilluar me kreun e shtetit shqiptar, Presidentin Z. Bajram Begaj, Z. Van […]
Lexo me Shume

STËRVITJE DIMËRORE

Stërvitja fizike periodike është një komponent i rëndësishëm në formimin e punonjësve të Gardës, e cila ndihmon në rritjen e profesionalizimit të tyre në aspektin tërësor. Si çdo vit, bazuar në planin vjetor të stërvitjes, në periudhën e dimrit punonjësit e strukturave të Gardës kryejnë stërvitje dimërore duke zgjedhur terrene të vështira dhe që kërkojnë […]
Lexo me Shume

MESAZHI I FUNDVITIT I DREJTORIT TË PËRGJITHSHËM

Të nderuar punonjës të Gardës së Republikës, Në këtë prag fundviti, bashkohem me ju në urimet e rastit. Uroj për secilin prej jush mirësi, shëndet në familjet tuaja dhe shumë suksese.Viti 2022 ka qenë një vit sfidash, ku më të rëndësishmet i kaluam me shumë sukses e ballëlartë. Teksa po i afrohemi fundit, është një […]
Lexo me Shume

SAMITI I BE – BALLAKANI PERËNDIMOR

Data 6 Dhjetor 2022, do të mbahet mend si një moment historik për Shqipërinë, por jo vetëm, ku lentja optike e të gjitha mediave ndërkombëtare ishte e drejtuar në vendin tonë. Mbledhja e liderëve të Bashkimit Europian, për të zhvilluar një Samit të përbashkët në një vend të Ballkanit, jashtë habitatit të zakonshëm të mbledhjeve […]
Lexo me Shume

VIZITA E PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS FEDERALE TË GJERMANISË

Drejtori i Përgjithshëm i Gardës së Republikës, shoqëroi ditën e sotme, Presidentin e Republikës Federale të Gjermanisë, Z. Frank-Walter Steinmeier në ceremoninë e vendosjes së kurorës në Varrezat e Dëshmorëve të Kombit, sipas protokollit zyrtar të shtetit. Z. Steinmeier ka mbërritur në vendin tonë në kuadër të një vizite zyrtare dyditore, ku pritet të zhvillojë […]
Lexo me Shume

STËRVITJE E NJËSISË SPECIALE

Njësia Speciale, si pjesë integrale e Gardës së Republikës, luan një rol të rëndësishëm sa i përket përmbushjes së misionit, në lidhje me sigurinë e personaliteteve të larta shtetërore, atyre shtetërore dhe objekteve të rëndësisë së veçantë. Ndër detyrat kryesore që kjo Njësi ka, përmenden: mbrojtja dhe evakuimi i PLSH-ve të vendit dhe të huaja, […]
Lexo me Shume

VIZITA E PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS SË AZERBAJXHANIT

Presidenti i Republikës së Azerbajxhanit, Z. Ilham Aliyev, zhvilloi ditën e sotme një vizitë zyrtare në Shqipëri, e cila ishte e para e presidentit në vendin tonë. Kreu i shtetit të Azerbajxhanit, u prit në ceremoninë e rastit nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Z.Bajram Begaj. Sipas protokollit zyrtar të shtetit, Z. Aliyev zhvilloi homazhe […]
Lexo me Shume