Deklarata për shtyp

Sqarim i Gardës së Republikës për heqjen e ruajtjes së zotit S.Berisha

Në përgjigje të interesit të disa mediave, lidhur me truprojet e zotit Sali Berisha, Garda e Republikës informon se në zbatim të Nenit 5, të Ligjit Nr. 8869, datë 22.5.2003 “Për Gardën e Republikës së Shqipërisë” i ndryshuar, ku përcaktohet se Kryeministri i vendit përfiton shërbim ruajtje për një periudhe 3-vjeçare pas përfundimit të detyrës, […]
Lexo me Shume

Njoftim

Rreth orës 23:00, të mbrëmjes së datës 1 Tetor 2018, në ambientet e Gardës së Republikës, teksa po kryente shërbimin pranë hyrjes dytësore të Institucionit, punonjësi i Gardës A.M., 30 vjeç, nga Përmeti, dyshohet se ka vrarë veten me armën e shërbimit. Për hetimin e rastit u ngrit një grup i posaçëm nën drejtimin e […]
Lexo me Shume

Lamtumirë mik!

Ka momente në jetën e njeriut kur nuk mund të bëhesh dot i fortë sa duhet. E tillë ishte dita kur punonjësit e Gardës mes lotësh e dhimbjes i dhanë lamtumirën e fundit Major Martin Nikës. Miku i të gjithëve, ushtaraku i përkushtuar, familjari model, Martin Nika e humbi jetën në mënyrë tragjike natën e […]
Lexo me Shume

Sqarim mbi fotografinë e shfaqur në seancën parlamentare

Lidhur me fotografinë e shfaqur në seancën parlamentare të datës 15 Shkurt 2018 nga deputeti i partisë demokratike, Z. Sali Berisha, Garda e Republikës së Shqipërisë sqaron se personat e shfaqur në fotografi nuk janë efektivë të Institucionit tonë dhe nuk kanë asnjë lidhje me Gardën e Republikës. Është konstatuar se fotografia në fjalë është […]
Lexo me Shume